10 Alledaagse Kankerverwekkende Voedingsmiddelen


  • Niet alleen wordt onze voeding reeds van af het zaaien overspoeld met Fungiciden, Pesticiden, Herbiciden, Kunstmeststoffen, en nog veel meer
  • Komt daarbij dat volgens het Wereldvoedingsagentschap, de voedingswaarde van onze voeding op twintig jaar tijd met “MEER” dan 80% is achteruitgegaan.
  • Wij een zeer ongezonde levensstijl hebben aangenomen
  • En tot overmaat van ramp, de geproduceerde voeding, nog op een ongezonde manier wordt verwerkt en bewaard door het toevoegen van allerlei bewaarmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen. Bekijk hier beneden 10 voorbeelden hieromtrent

 

Je hoort vaak dat wat je eet veel te maken heeft met uw gezondheid en dat is waar. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ingrediënten en samenstellingen bevatten, die daadwerkelijk kanker kunnen veroorzaken. In onze huidige maatschappij komt kanker vaak voor, bij een op de drie vrouwen en één op de twee mannen ontwikkelt deze ziekte zich. Dat wil zeggen dat je al het mogelijke moet doen om kanker te voorkomen en uw risico erop te beperken. Meer dan de helft van alle kankers kan worden voorkomen met de juiste voeding en kan daardoor een actieve rol in uw gezondheid innemen.

1.- Chips en frietjes
Als het gaat om deze voedingsmiddelen gaat, is niet de aardappel component problematisch, maar de bereidingswijze. Deze voedingsmiddelen worden in gehydrogeneerde oliën gekookt en na het koken met zout behandeld. Naast het zout en transvetten, die een probleem voor uw gezondheid zijn, leiden de hoge temperaturen bij de bereiding van deze voedingsmiddelen tot een te hoog acrylamidegehalte. Dit is een chemische stof die ook onder industriële bouwmaterialen en sigarettenrook voorkomt, en deze wordt geassocieerd met een verhoogd risico op kanker.

 

2.- Geharde oliën
Plantaardige olie en andere gehydrogeneerde oliën bevatten transvetten. Dit is de ergste vorm van vet die kunt u eten en consumeren, vooral bij regelmatige consumptie, die een verhoogd risico op hart-en vaatziekten, kanker en een slecht werkend immuunsysteem betekent. Omdat er niet zoiets bestaat als een aanvaardbare transvet-waarde, moet u vermijden dingen te eten, die deze bevatten. Er zijn een aantal gezondere olie-alternatieven die de smaak van uw voedsel niet veranderen of het risico op kanker verhogen.

3.- Worstjes
Je hoort vaak negatieve kritiek op industrieel verwerkte voedselproductie en er zijn een aantal redenen voor, één van de meest voorkomende is dat worsten natriumnitraat bevatten. De USDA werkt al sinds de jaren 1970 eraan om de inhoud te verbieden vanwege de kankerverwekkende gevaren die het vertegenwoordigt. Als u op zoek bent naar een goed vleesproduct, moet u een kiezen, die geen nitraten bevat.

4.- Popcorn uit de microgolfoven
Deze populaire snack bevat een potentieel kankerverwekkende stof, genaamd perfluoroctaanzuur (PFOA). De kunstmatige boter, die gebruikt wordt om dergelijke popcorn te kruiden, bevat ook chemicaliën die het risico op longschade kunnen verhogen. Vanwege de risico’s is het best om je popcorn te bereiden op de ouderwetse manier en echte boter te gebruiken, om het op smaak te brengen.

5.- Gekweekte zalm
Bij het lezen over vis zie je vaak dat auteurs verwijzen naar gekweekte vis en wild gevangen vis, en er is een goede reden voor. Gekweekte zalm wordt gefokt en ze kunnen dingen zoals PCB’s, pesticiden en antibiotica bevatten. Wilde zalm bevat geen van deze potentieel kankerverwekkende stoffen, en ze bevatten een hogere mate van zeer gezonde omega 3-vetzuren.

6.- Rood vlees
Rood vlees is niet iets wat u moet opgeven, maar u moet voorzichtig zijn bij het kopen. U moet alleen biologisch, met gras gevoederd rundvlees kopen, om ervoor te zorgen dat het geen chemicaliën en andere dingen bevat, die gevaarlijk kunnen zijn. Rundvlees, dat niet organisch is, en met gras werd gevoederd, kan het risico op kanker en het risico van andere ernstige ziekten die ontstekingen veroorzaken in het lichaam, verhogen.

7.- Limonade en kristalsuiker
Als u regelmatig frisdrank drinkt of kristalsuiker consumeert, ervaart u een snelle stijging van uw insulinespiegel. Er is ook een theorie, dat bij een hoog suikerverbruik, u de kankercellen in uw lichaam versterkt. Een ander mogelijke gevaar van limonade is dat dit meestal caramel bevat, wat kankerverwekkend kan zijn. Het is belangrijk dat u uw inname van frisdrank en kristalsuiker tot een minimum beperkt, zodat uw lichaam in staat is om de insuline- en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

8.- Geraffineerde witte bloem
Als een voedingsmiddel geraffineerde witte bloem bevat, is het tijd om dit weg te gooien en zich te houden aan een goede en gezonde dingen. Deze voedingsmiddelen worden gebleekt en bevatten een aantal kunstmatige aroma’s of kleuren, bv sacharine, een stof waarvan het kankerverwekkende potentieel op laboratoriumratten getest wordt. Bepaalde kunstmatige kleurstoffen kunnen volgens eerdere studies mogelijk kanker veroorzaken. Als u brood of rijst wil eten, is het raadzaam om de bruine versie te kiezen, want deze is veel gezonder en deze bevat geen kankerverwekkende stoffen.
Dit type meel kan ook een hoog gehalte aan eenvoudige koolhydraten bevatten, dat kan leiden tot een verhoging van bloedsuikerspiegel. Zoals u al weet kan overtollig suiker de groei van kankercellen aanwakkeren.

9.- Dieet
Wanneer een levensmiddel een van de volgende woorden bevat, is het raadzaam om het te vermijden:

  • Dieet
  • Vetvrij
  • Vetarm
  • Suikervrij

Als een van deze benamingen te vinden is op het etiket van een levensmiddel, is het best om dit te vermijden. Deze voedingsmiddelen bevatten vaak een aantal kunstmatige ingrediënten, die mogelijk kanker kunnen veroorzaken. Selecteer gerelateerde opties, die volledig uit volle granen bestaan, en natuurlijke voedingsstoffen bevatten.

10.- Glyfosaat
Dit is een type pesticide, dat kan worden gevonden in diverse levensmiddelen. U moet weten welke voedingsmiddelen deze bestrijdingsmiddelen kunnen bevatten, zodat u kunt deze kunt vermijden. Dit kan enige tijd duren, maar een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat uw voedsel biologisch is, omdat voedingsmiddelen die zijn geclassificeerd als biologisch, geen bestrijdingsmiddelen bevatten, zoniet mag deze term niet gebruikt worden.

Nu u weet welk voedsel mogelijk kankerverwekkend is, kunt u eraan werken om ze te vermijden in uw dieet. Als u deze voedingsmiddelen uit uw dieet elimineert, kunt u uw risico op kanker verminderen. Er zijn altijd alternatieven voor voedingsmiddelen die u graag heeft, en dit vergemakkelijkt het minderen van ongezonde voeding en een gezondere keuze te maken, zonder aan smaak in te boeten. Het is belangrijk om zich strikt aan de eliminatie van deze voedingsmiddelen te houden, die zelfs bij sporadisch gebruik uw risico op kanker kunnen verhogen.

Daarom hoog tijd om over te schakelen op #permacultuur

VOOR ONMIDDELLIJKE TOEGANG ==>>KLIK HIER

Bron: https://www.fijnreis.nl/10-alledaagse-kankerverwekkende-voedingsmiddelen/10/

Advertenties

IK ZOU HET FIJN VINDEN INDIEN U HIER BENEDEN EEN REACTIE ZOU WILLEN PLAATSEN, ALVAST BEDANKT THEO HERBOTS --LET WEL ALS U IN DE REACTIE EEN LINK PLAATST, DAN ENKEL EEN LINK NAAR IETS DAT AAN PARMACULTUUR KAN GELINKT WORDEN, EN MAXIMUM TWEE LINKEN PER REACTIE

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s