Zelf Schrijven Over Uw Passie? Op deze Blog?


“Heeft U veel kennis of ervaring rond Biologisch of Ecologisch leven en telen, wilt U dit delen op het internet maar heeft U nog geen ervaring met Bloggen. Geen nood”

Hoe werkt het?

 • Vul gewoon het bijgevoegd contactformulier in
 • Indien ik zie dat U het serieus meent en aan de voorwaarden voldoet, geef ik U auteursrecht op deze Blog.
 • Ik zend U de nodige informatie hoe snel, eenvoudig (en GRATIS) een WordPress-Account kunt opmaken
 • Hoe U foto’s en video’s kunt downloaden, teksten bijvoegen…….
 • Hoe de lay-out van uw artikels aan te passen
 • Hoe Uw foto op uw account kunt plaatsen, zodat iedereen ziet dat “U” dat artikel geschreven hebt.
 • Aan de Lay-Out van deze Blog, kunt U zelf niets wijzigen, ook geen pagina’s aanmaken, maar wel artikelen schrijven.

Alvast een paar tips

 

Zelf Schrijven Over Uw Passie?

 

Heb je kennis over een specifiek domein van permacultuur? Of heb je een eerder algemeen beeld? Weet je misschien hoe je een rocket-stove bouwt? Hoe je zelf zaden moet kweken en oogsten, hoe je meubels kan restaureren en herbruiken of kun je meer vertel over alternatieve economieënvormen? De onderwerpen waarin iemand – misschien jij – een expert is zijn eindeloos, de interesse, de honger naar de informatie vanuit permanauten is groot!

Hebt u dus een vlotte – of zelfs niet zo vlotte – pen, aarzel dan niet en werk mee aan het uitbouwen van het PermacultuurNetwerk. Deel je kennis, schrijf een artikel en wees verbaasd over de dank en positieve reacties die daar onveranderlijk bij horen.

Tips en Tricks voor de schrijver

TITEL

Kies een korte titel die kernachtig weergeeft waarover het stukje gaat.

INTRO

Dit is inleiding van de tekst. Lezers moeten door deze enkele zinnen kunnen weten waar het artikel in grote lijnen over gaat. De intro geeft vaak een antwoord op verschillende W’s (Wie, Wat, Waar, Waarom, Wanneer?)

INHOUD

inhoud tekst:

 • Een artikel kan gaan over alles wat met permacultuur heeft te maken. Zorg ervoor dat de link met permacultuur in je artikel duidelijk wordt gelegd.
 • Hou bij het schrijven altijd de lezer in je achterhoofd. Welke informatie zou hij/zij interessant vinden? Wat zou jij in zijn/haar plaats graag lezen?
 • Vermijd “moeilijke” woorden of leg ze uit.
 • Lengte tekst: De meeste mensen lezen niet graag lange artikels op de computer. Richtlijn voor het aantal tekens: 4000 (inclusief spaties). Indien je artikel veel langer is, bekijk dan even of alles wel essentieel is en of je nog iets meer tot de essentie kan komen. Indien dat niet mogelijk is, dan is het misschien ook wel een optie om het artikel op te delen in twee of meer artikels.
 • Tussentitels: Met tussentitels maak je het lezen gemakkelijker en aangenamer.
 • Quotes: Wil je nog meer extra structuur in je artikel brengen, dan kan je ook een quote toevoegen. Beperk je tot max. 2 quotes. Bedenk ook dat mensen die een pagina screenen in de eerste plaats de tussentitels en de quotes lezen. Kies dus voor een quote die aanzet om het volledige artikel te lezen.
 • Links: Indien je verwijst naar een ander artikel of een website, leg dan ook een link aan naar dat artikel/die website.
 • Vink aan of het over een artikel gaat, een opinie of een boekrecensie.

FOTO’S

Ook foto’s maken een artikel aangenamer om lezen, zorg dus voor minimum 1 foto of illustratie in je artikel. Heb je zelf geen foto, dan kan je er één van het internet plukken. Kies dan wel voor een foto waarop een Creative Commons licentie rust. Dat kan via Wikimedia Commons of via Flickr (vink bij “advanced search” de zoekoptie “only search within Creative Commons-licensed content” aan).

Vermeld ook de naam van de fotograaf bij het foto-onderschrift, wanneer je een creative commons-foto gebruikt.

Belangrijke mededeling

Vanaf vandaag (27/04/16) zal er op elk artikel en elke pagina het volgende statistieken-widget worden aangebracht, waar U kunt zien hoeveel bezoekers en in welke landen dit bericht of deze pagina werd bezocht

Flag Counter

 

Advertenties